ILcsi néni szépítő füve + néhány ecset (haul)

november 09, 2013




Pontosabban Ilcsi néni szépségfüveiből készült kencefice, amit a bőrömnek szükséges hatóanyagok és vitaminoknak megfelelően választott nekem a kozmetikus. Biztosra veszem, hogy mindenki hallott már az Ilcsi kozmetikumokról, ugye?!
Én is. Olvastam magáról Ilcsi néniről, a cégről és a natúr kozmetikumokról amiket csak kozmetikusoktól szerezhető be zöldségekből, gyümölcsökből, gyógynövényekből gyógyvíz hozzáadásával  minden káros anyagtól mentesen
 Olvastam, de nem gondoltam volna hogy lesz lehetőségem ki is próbálni. Legnagyobb örömömre mégis úgy alakult, hogy ennek a pici tégelynek lehetek gazdája és saját bőrömön tapasztalhatom meg /remélhetőleg/ jótékony hatását.




Ő lenne az, a csipkebogyó habkrém irritált, gyulladásra hajlamos, érzékeny esetleg szeboreás, rozaceás bőrre javasolt. A csipkebogyóban található jótékony szénhidrátok, flavonoidok, karotinoidok, vitaminok és ásványi sóknak köszönhetően csökkenti a gyulladást és nyugtatja a bőrt. Kíváncsian várom a fejleményeket, mivel kis mennyiségről van szó ezért nagyon vékony rétegben használom (hogy tovább tartson:)  - annak ellenére hogy nem kifejezetten szemkörnyékápoló - az egész arcomon de legfőképp  a szem környéki területeken, mert a legtöbb bőrhibám ott van. Mellesleg, mivel tartósítószer és egyéb kivonatoktól mentes ARCkrémről van szó, ezért nem is nagy baj, hogy csak ilyen kis mennyiségben jutottam hozzá. Nem tudom mennyi ideig felhasználható, de valószínű érdemes rövidebb időn belül, mint egy átlag arcápolót. Az illata mennyei, nem illatoltam előtte csipkebogyót de valami mennyei. Az állaga valóban könnyebb, mint egy hétköznapi krém. Egyenlőre csak éjszaka használom, mert kissé zsíros érzést hagy maga után, nem szívódik be teljesen pedig valóban nagyon kis mennyiséget használok alkalmanként.
 Az Ilcsi szépítő füvek történetéről és az egyes natúrkozmetikumok összetevőlistájáról  az ilcsi.com oldalon  olvashattok részletesebben.



Hozzám is elért az infó, hogy a Dm-ben féláron lehet ebelin ecsetekhez jutni, nem volt kérdés hát hogy nekem is fel kell mérnem a terepet. És tényleg, nálunk is 50%-os kedvezménnyel kaphatóak. Az egyetlen bibi, hogy a professzionálisabb ecsetek közt csak pirosító és púderecsetek vannak valamint ez a fehér szálas szemhéjfesték és korrektor eloszlatására is alkalmas ecset amit a felső  képen láthattok. Nekem leginkább satírozóecsetre volt szükségem, azt is vettem csak kevésbé jó minőségűt. Míg az előző puha és nem hullajtja a szálait addig a fekete nyelű változat durvább és bár még nem mostam  így is hátra hagy jó néhány szálat.



Ha már így alakult vettem egy kabukit is, olyan régóta szerettem volna ilyet. A minőség hagy némi kívánni valót maga után és nem is púderezésre akarom használni mégse tudtam megállni hogyne bővítsem a gyűjteményem.

Ebelin Kabuki - 599,-
Ebelin professzionális szemfesték és korrektor ecset - 449,- (?)
Ebelin  beauty satírozó ecset - 339,-



Ismeritek az Ilcsi-féle szépség füveket?
Használtok egyéb natúrkozmetikumot?





You Might Also Like

1 hozzászólás

  1. nekem is van csipkebogyó krémem az Ilcsitől és nagyon-nagyon jó :) a legjobb krém, amit valaha használtam :) nekem alapból télen olyan száraz a bőröm, hogy mindenféle krém csíp, még az érzékeny bőrűeknek készült is... és ez egyáltalán nem.. :) Nekem nincsenek pattanásaim, de a tesóm azt mondják, hogy arra is tökéletes, hamar elmúltak :)
    tökéletes :)

    VálaszTörlés

Facebook