Teszt │ Ápoló mini balzsamok

november 29, 2013


Két, itthon csak "csodabalzsamnak" hívott bőrápoló tesztjével jövök november utolsó péntekén. Az Avon és az Oriflame két nagyon hasonló termékéről van szó, hivatalosan mindkettő bőrápoló ami annyit tesz bárhol ahol  szárazabb, érdesebb a bőrünk bátran kenhetjük. Ebben a bejegyzésben viszont csak az ajakápolóként szerzett tapasztalataimról tudok nektek beszámolni, mert én kizárólag erre használom őket. Mindkét termék lényegében ugyanazt nyújtja, a Naturals-féle változatot jó pár hete használom rendszeresen így a véleményem 90%-át e termék befolyásolta.

 
 
Külcsín: Mindkét változat 15ml kiszerelésű de ezt leszámítva külsőleg nagyon is különbözőek. Az Oriflame csomagolása sokkal kifinomultabb, nőcisebb hatást kelt. Ennél a limitált kiadású feketeribizli változatnál a lila csomagolásnak köszönhetően   a  csavaros kupak tetején található motívum és az oldalát körbeölelő arany csíktól ha lehet  még elegánsabb az összkép. Ezzel szemben az Avon csomagolása túl egyszerű, sárga szintén csavaros kupakkal a tetején. A tégely szája ha kicsivel is de szélesebb ami jól jön most hogy a végé felé járok.
Illat/állag/hatékonyság: Amíg nem szimatoltam a ribizliset addig odáig voltam a mézes ajakápolóért volt hogy nem is a számra kentem, csak az illatáért nyitogattam napközben. De ennek vége most hogy belekóstoltam a tutiba avagy a ribizli mámorító édes illatába. Hozzá képest a méhviaszos kivitel szinte jellegtelen, alig érzem. Izük nincs vagy én nem érzem?! Legalább nem fenyeget az a veszély hogy lenyalom :) Az állaguk ugyanaz, mindkettő a vazelinhez hasonló keményebb állag az Oriflame-é fehér színű míg a másik áttetsző de felkenve mindegyik ugyanolyan észrevehetetlen csak egy kis fényt ad az ajkaknak. 
Elérkeztünk az egyetlen negatívumhoz amit ezekről tudok írni, nevezetesen a felvitelük okozta nehézséghez, hogy kézzel - főleg most hogy az egyiknek már az alján járok -  utálok belenyúlni mert a termék 80%-a a körmöm alá kerül és kapargathatom.  Ezt elkerülendő csak ecsettel viszem fel emiatt viszont napközben nem használom így marad a reggeli és az esti rutin része. 
Ami a hatását illeti az Avon Naturals termékéről tudok mesélni, őt már hetek óta használom napi szinten. Sminkelés előtt bekenem az ajkaim, míg elkészül a smink többi része addig kellően beszívja magát és jöhet rá a rúzs vagy szájfény. Jól működik bármelyikkel, a rúzs sem "gyűrődik" bele, sőt talán még tartósabb is. Nem érzem hogy hidratálna, a már kicserepesedett, száraz ajkakon nem segít, inkább megelőzésre alkalmas. Éjszakára vastagabb rétegben használom ettől függetlenül elég hamar beszívódik. Puha tapintású tőle a szám, remélhetőleg ennek köszönhető hogy elkerül mostanság a rám 'oly jellemző, szél-fújta, cserepes száj effektus. Minden bizonnyal, mert ezen kívül semmi mást nem használok ajakápolásra.
Ár/érték: Nyár óta meg van a méhviaszos változat, napi szinten viszont szeptember óta használom, most vagyok a felén túl,  szóval a kis mennyiség ellenére sokáig kitart, gazdaságos. Az ára sem vészes, főleg ha sikerül kifogni az akciót ami azért elég sűrűn van mindkét márkánál. A mostani katalógusokban is megrendelhető kedvezményesen: az Avonból dec. 23.-ig 449ft-ért rendelhető akkor ha egyéb más terméket is rendelsz (egyébként 840ft) míg az Oriflame ahonnan dec. 18.-ig rendelhető 450ft-os áron juthatunk hozzá. (eredeti ára 1199ft)

Pontszámok: 
 ( nem lenne sportszerű, ha az Oriflame univerzális balzsamját is pontoznám hiszen csak a héten került hozzám, úgy hogy a pontozás csak az Avon Naturals bőrápolóbalzsamjára vonatkozik!)

Csomagolás: 5/3
Hatékonyság: 5/5
Ár-érték: 5/5
Összpontszám: 15/13

Végső összegzésnek talán még a katalógusokból rendelhető változatokról és a felhasználási módokról pár szót!  A Naturals bőrápolóbalzsamja jelenleg csak a fent említett, méhviaszos változatban kapható amely mézkivonatot és E-vitamint tartalmaz. Az Oriflame odatette magát és a két állandó kiadás mellett vagyis a sima és a kókuszos változat mellett most az általam mutatott limitált kiadású feketeribizli illatú univerzális balzsammal is előrukkolt.
A bevezetőben említettem, hogy a teszt csak az ajakápolóként általam tapasztalt összegzésről szól mert egyéb felhasználási módját nem, vagy csak egyszer próbáltam. Mert hogy ezerféleképp felhasználható: kenhető minden szárazabb bőrfelületre ahol elkél a puhítás így a könyök, körömágybőr, sarok (!) területekre. Ezenkívül az Oriflame változat jó lehet még  herpeszre, égésre, csípésre egyéb kiütésekre.
Plusztipp: Ami évekkel ezelőtt még kamasz koromban nagy segítség volt; a szájzugban kialakult, például fluoridos fogkrém okozta bőrirritációkra nekem nagyon bevált az Oriflame sima, univerzális balzsamja, napokon belül eltüntette amit a doki által felírt kenceficéknek is csak nehezen sikerült.


Remélem hasznosnak találtátok a befolyásolástól mentes, 100%-ig általam tapasztaltakról szóló termékismertető szösszenetet!!:) A lapozható, online katalógusokat belinkelem ide alulra, hogy ha kedved támad kedves Olvasó, egyszerűen és gyorsan átlapozhasd az aktuális katalógusokat! :D

 Avon 2013/17. Kampánykatalógus  (a  Naturals bőrápolóbalzsamot a 203.oldalt találod)
Oriflame 2013/16. Kampánykatalógus   (az Univerzális bőrápolóbalzsamot a 8-9. oldalon találod)


Szép Hétvégét!

You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Nekem nagy kedvenceim az Oriflame-es ajakbalzsamok egyedül ezt a ribizliset nem rendeltem, még meg :D A cseresznyés és a kókuszos nagy kedvencem, meg természetesen a natur, talán 5-10 éve a kedvenc ajakápolóm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még csak ez a kettő van, illetve évekkel ezelőtt a natúr Oriflame bár azt igazából anyu táskájából loptam ki, aztán nálam maradt :DD

      Törlés

Facebook