Ebay valóság #3.

január 25, 2014

Pár napja megérkezett a harmadik és legjobban várt dolog is amiket december elején rendeltem ebayről. Tetszeni tetszenek, mégse vagyok teljesen  elégedett majdnem mindnek van egy kis szépséghibája szóval vegyesek az érzéseim. Kinézetre mindhárom olyan mint ahogy azt a képek alapján reméltem a karóra még jobb is mint vártam.
A címből már sejthetitek hogy a bejegyzés lényege; összehasonlítani a netes képeket a valósággal /ez esetben az általam készített képekkel/  A képek baloldalán az eladók képei a termékről, jobb szélen pedig az enyémek
Azokat az eladókat akiktől én rendeltem már nem tudom linkelni de más eladót azért beteszek a képek alá  ha megtetszene valakinek valamelyik újdonsült ebay zsákmány.

link

Leghamarabb - kb. rendelést követő 2 héten belül - Karácsony előtt egy nappal  megérkezett ez a cuki cicás jegyzettömb, könyvjelző. Sajnos nem választhattam milyen mintát szeretnék de mázlim volt, mert ennél jobban talán a nyuszisnak örültem volna de ez a cicás változat nagyon klassz. A bibi csak annyi, hogy nem ragad túlzottan, konkrétan alig de mentségére szóljon hogy a Lidl-s jelölőket se egyszerű a könyvlapjára rögzíteni. Sebaj, azért elhasználom üdítő színfolt a pár száz oldalas jegyzetek közt ilyen cuki post it-re bukkanni. - kb. 220ft

 
link

Ennek az órának örülök a legjobban, sokkal jobban néz ki mint ahogy azt remélni mertem. Ennek is van egy kis hibája, de jóhiszemű vevőként úgy hiszem a hosszú út viselte meg annak ellenére hogy rendesen becsomagolták mégis hiányzik a másodperc mutató (pontosabban esett ki a helyéről és ott fityeg azóta is a számlapban). Elem is járt hozzá, így bőven megérte a kb. 700ft-ot. Jelenleg tárgyalásban vagyok az eladóval hogy mi legyen; újraküldi vagy megtarthatom az órát is visszaküldi az árát.

link
Telefontokra volt a legnagyobb szükségem  itthon sehol se lehetett kapni egyszerű fehér műanyag tokot.   Alcatel One touch M'pop 5030 típusú telefonra kerestem égen-földön fehér műanyag/szilikon tokot de vagy 5-7000ft-ért akartak rám sózni vagy egyáltalán nem volt erre a típusra való. 
Manapság vagy Iphone-od van  és megkaphatsz hozzá minden kütyüt akár egy ázsiai üzletben is vagy egy kevésbé népszerű, alacsonyabb kategóriás készüléked és sehol se tudsz rá hátlapot/tokot venni. Nagyon örülök mert pont olyan, amire a kép alapján számítani lehetett, kicsit féltem ugyan hogy nagyobb lesz vagy épp kisebb de úgy rácuppant és tökéletesen illeszkedik, hogy csak na!  - 550ft

 Habár három termékből kettő nem tökéletes végül is használhatóak és jól néznek ki, mivel mindegyik bőven ezer forint alatt volt, konkrétan kevesebb mint 1500ft-ot költöttem a három termékre. Telefontokot például biztosan nem kaptam volna ennyi pénzért itthon.

Szoktatok reklamálni (visszafizetést, cserét kérni)  hibás ebay termék miatt vagy az olcsóságuk miatt inkább (rá)hagyjátok?

Ne feledjétek a tegnap kezdődő nyereményjátékot! :) 

You Might Also Like

12 hozzászólás

  1. Nem fordult még velem elő, hogy valamit nem felelt meg, olyan már igen, hogy nem kaptam meg a csomagot :)
    Szép az óra is amúgy attól függetlenül, hogy van egy kis különbség a kép meg a valóság között :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem látok különbséget!:) A képen még az is stimmel, hogy a szíjon lévő fém nem aranyozott mint a keret.

      Törlés
    2. Képen nekem sokkal fehérebbnek tűnik a szíj, - bár az is lehet, hogy a monitorom miatt látom így - , de nyilván más megvilágítás miatt, meg fel van javítva, ez nem probléma persze, tudjuk hogy minden így működik :) Azonkívül minden más stimmel :) Lehettem volna konkrétabb :D Mondjuk én kisebb fejű órára számítottam volna a te kezeden nagyobbnak tűnik mint az ő képein. Nem szeretek ilyesmit e-bay-en vásárolni, mert idegesít, hogy nem tudom megfogni és nem látom pontosan mi van. Régen rendeltem táskát, hiába mértem le magamnak itthon hogy kb mekkora lesz, valahogy kisebb lett mint ami ott fel volt tűntetve :) Na mindegy nem akarok kisregényt írni :D Irigyellek titeket, hogy mertek ilyesmiket rendelni :) Én már félek :D

      Törlés
    3. Nem olyan nagy fejű, csak a vékony csuklóm miatt tűnik úgy. Ebayről inkább csak apróságokat merek csak rendelni, amiknél nem számít a méret. Ősszel rendeltem egy kabát szerűséget és mert Ázsiából jött és icipici ázsiai lányokon reklámozták nagyobb méretet kértem (pedig lemértem magam) de sajnos nagy lett. Még nem volt alkalmam viselni, talán egy övvel lehet rajta segíteni. Szóval most egy ideig én se merek ruhaneműt rendelni, max. sálakat :D

      Törlés
  2. Én egyszer kértem vissza a pénzem, de nem minőségi hiba miatt, hanem mert nem érkezett meg a csomag. Visszautalták gond nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen velem is előfordult, a várva várt erősítő kötelem sehogy se akart megérkezni. Az eladó szó nélkül visszautalta nekem is.

      Törlés
  3. Nekem is van ilyen órám...azóta már anyának is és még egy munkatársának is. :) Imádom, szuperszép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszik csak az "illata" lehetne picivel jobb :D

      Törlés
  4. Én már azért is kértem vissza, mert nem olyan színűt küldtek, mint, amit választottam, bár ott valami rendszer gubanc is lehetett, nah meg persze hülyének is nézett az eladó, de küldtem egy printscreen-t neki, és visszautalta a pénzem. Igaz 500ft-ról volt szó, de akkor sem olyan színben akartam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Visszakaptad az árát és megmaradt az óra? - akkor bizony nagyon jól jártál :D

      Törlés
  5. Reklamálni kell, ha valami nem tetszik/hibás, hiszen Te fizettél érte! :) Az óra nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez igaz. Ugyanakkor ha kis tételről van szó biztosan nem vállalnám a visszaküldés költségét és a vele járó macerát inkább hagynám az egészet. Ez persze bőven 1000ft alatti termékekre értem, de én egyenlőre csak kis összegekben gondolkodom ha külföldi rendelésről van szó :)

      Törlés

Facebook