TESZT │ Maybelline Colossal Volum Express szempillaspirál

május 27, 2014


Egy örökölt darabról lesz ma szó, a Maybelline Colossal  Smokey eyes szempillaspiráljáról amit eredetileg anyu vett magának de végül nálam kötött ki, később az is kiderül miért.
Ez a második Maybelline spirálom, az első egy régi Volum' Express vízálló változat volt  amit vízállósága ellenére nagyon szerettem és jóval tovább használtam az előírt szavatossági időnél. Még a régi időkből származott, amikor még a hangzatos 'Colossal' és 'Rocket Volum' jelzők nem szerepeltek a csomagolásokon. Azt a változatot azóta is kapni  ugyan, de sokak szerint már nem olyan  mint ezelőtt 6-7 évvel.
Na de vissza a kolosszálisan igéző és dús pillákat ígérő  fekete színű Colossal Volum' Express  smokey eyes változathoz!
 

"A spirál különleges kollagén összetételnek köszönhetően kilencszer dúsabb pillákat ígér. Matt szemhéjpúder pigmenteket tartalmaz az intenzív szénfekete hatásért."

Ez a leírás a Krémmániáról származik, az enyémen semmilyen információ nincs. Egyébként meglepően jó véleménnyel van a többség erről a spirálról. Nem mondom, hogy nem jó termék de extrákat nem tapasztaltam. A feltűnő citromsárga, duci csomagolás a mostani spirálfelhozatal között átlagosnak mondható, de tetszetős.  Ami a mennyiséget illeti 10,7 ml,  ami még márkán belüli spirálok közt is soknak mondható.


A kefe kísértetiesen hasonlít az Essence get Big! lashes fekete csomagolású,  szintén volumen növelő keféjére. Az állagát tekintve sűrű, de nem csomósodik épp elegendő festéket vesz fel ahhoz hogy akár egy rétegben is elegendő legyen. Biztos ami tuti :) én 2 rétegben használom (az alsó képeken is így láthatjátok)  


A pilláim eredeti hosszával  is elégedett vagyok - talán ezért sem látok különösebb változást a pilláim hosszán -  viszont egy kis dúsítás rám is rám fér.A dúsítással nincs is baj, de 2  vagy annál több rétegben hajlamos összetapasztani a szálakat. Az ígért  szénfekete hatás sem kamu, valóban koromfekete a végeredmény. Tartós a nap végéig, nem porlik mégis a Garnier 2in1 sminklemosója szinte azonnal leszedi.
+Tipp: Minden szempillaspirálnál bevetem azt a trükköt, hogy az első réteg festék után az ujjaimmal felfelé simogató mozdulatokkal ívelem a pillákat. Az ujjamtól az előzőleg felvitt festék "felmelegszik" ezáltal  formázhatóbb lesz. Ezután jöhetnek rá a plusz réteg. Még a legíveltebb szempillákat ígérő spirálnál is +1 fokkal látványosabb hatás érhető el.

És hogy ne csak a pozitív tulajdonságairól beszéljek, meg kell említenem két zavaró tulajdonságát is a terméknek.  Az egyik amiért hozzám került;  hogy érzékeny szeműeknek csíp(het)i a szemét. Anyumnak ilyen téren rendkívül érzékeny a szeme alig találni olyan szempillaspirált amitől nem viszket és könnyezik és sajnos ez sem  olyan.  Én nem tapasztaltam ilyesmit még soha egyetlen spirálnál sem, de fontosnak tartottam megemlíteni.
A másik negatívum amit már én tapasztaltam az az, hogy bármennyire kevés festék is van a kefén MINDEN ALKALOMMAL  kerül belőle a szemhéjamra is (!) Bosszantó, mert semmit nem csinálok másképp mint egyéb spiráloknál és csak nagyon ritkán  szokott ilyen előfordulni de ha ezt használom mindig pedig máskor sem várok arra, hogy megszáradjon.  Nem tudom hogy a festék krémessége vagy az így kapott  "hosszú" pillák az oka de egy kész szemsmink esetén elég bosszantó tud lenni ha még utómunkálatokkal kell bajlódni reggelente.




A Maybelline spiráljai közt közepes árfekvésű, teljes áron 1999.-ft a dm üzletekben, ennyiért szerintem nem drága bár ha azt vesszük hogy nem is nyújt kiemelkedő teljesítményt talán nem is olyan jó vásár.  Ősszel szerepelt a blogon egy összehasonlító teszt 4 spirálról ahol többek közt az említett  Essence Big!lashes is szerepelt, visszanézve azzal is hasonló hatást érhető el fele ennyi pénzért. 
Összességében átlagosnál is átlagosabb spirál, semmivel sem tud többet mint az említett Essence társa.
Azt azért el kell mondjam, hogy a véleményemet nagyban befolyásolja hogy a szempillaspirálok nem igazán mozgatják a fantáziámat, nálam szinte mindegyik ugyanúgy teljesít és csak azt várom hogy valamennyire dúsítson. Még az sem biztos, hogy ha csak 3 sminkterméket vihetnék magammal benne lenne a hármasban.

Mi a véleményetek a Maybelline spirálokról? Melyik a kedvenc?

You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. B Nixon, egy lány írt hozzám a Bioderma felfedező csomaggal kapcsolatosan, az alá a poszt alá. Segíteni szeretne Neked, hogy megszerezd! Kérlek nézz vissza, és vegyétek fel a kapcsolatot egymással (hogyha eddig nem tettétek volna meg)! :) Bocsi, hogy ide írtam, nyugodtan töröld! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, köszi!:) Megírtam kommentben az elérhetőségemet hátha még olvassa a kedves csajszi aki felajánlotta a segítséget. Nagyon köszi itt is, ettől függetlenül nálad is szívesen megnyerném :))

      Törlés

Facebook