Drogériás BB krémek a porondon

június 22, 2014


Alapozókról vagy bb krémekről még nem esett szó itt a blogon, pedig szeretem őket és  jelenleg is három különbözőt használok a hétköznapokon. Valójában mindegyik ugyanazt tudja csak az árnyalat és az állag különbözik.  Most hogy lassacskán  mindegyiknek a végére érek talán néhány hasznos információval szolgálhatok és megoszthatom a tapasztalataimat. 
Nyáron egyértelműen én is  könnyedebb  színezett hidratálók felé húzok a  tartalmasabb erősebb fedésű alapozók helyett, sőt igazából télen is inkább a bőregységesítőket részesítettem előnyben. Alapozót csak alkalomra használtam arra viszont nekem a Max Factor Facefinity-je vált be leginkább. Ha "hibátlan arcbőrre" vágyom alapozót ha csak egységes, piros foltoktól mentes arcra akkor bb krémhez nyúlok. Ennyire egyszerű, nem kell túl sokat várni egyetlen kétbetűs krémtől sem...szerintem.

 Készleten most ez a három bb- van itthon; a Garnier zsíros és vegyes bőrre kifejlesztett változata amit másodszor vettem újra, egy az Eveline márkától és egy Essence all in one bb krém. Sok negatív sztori kering a "beauty-világban" ezekről a drogériás bőrtökéletesítőkről főleg azoktól akik már próbálták a szóban forgó termék ázsiai változatait. Tény, hogy még nem próbáltam koreai terméket, talán ezért lehet is lehetséges hogy elégedett vagyok ezekkel a drogériákban kapható színezett hidratálókkal mindenesetre most ez a véleményem. A véleményváltoztatás jogát fenntartom arra az esetre ha egyszer lesz lehetőségem kipróbálni valamelyik ázsiai változatot :)



Balról haladva az első és legsötétebb árnyalat az Essence all in one bb-je 03 medium árnyalatban ami önmagában igencsak sötétnek tűnhet és tényleg az is de azért nem annyira durván mint ahogy a képről tűnik.  Eldolgozva, lebarnult arcbőrön vállalható. 30-as fényvédőt tartalmaz, a fedése egyenlő a nullával én viszont a Garnier változattal összemixelve használom és így szép egységes bőrfelszínt ad és a pirosságot is jól leplezi. A csőrös adagoló egyáltalán nem praktikus, rengeteg termék "fröccsen" ki, híg állaga van de még éppen nem zavaró így könnyű eloszlatni. Ez a termék ha jól tudom már nem kapható de  félévvel ezelőtt 1200ft-os áron volt kapható ez a 30ml mennyiség ami szerintem indokolatlan ár volt érte.

Egy régi kedvenc az Eveline 6in1 bőrtökéletesítő balzsamja ami nekem a világosabb árnyalatban van meg és hát az is kissé sötétnek tűnik viszont sokkal sűrűbb, nehezebben eldolgozható krém. (a 2. képen a középső pötty) Sárgás tónusa miatt már lebarnult vagy alapból sötétebb bőrű lányoknak ajánlott, meglepő hogy  fedőképessége egészen jó, gyenge közepesnek mondható. A pirosság mellett az apróbb hibákat is képes elfedni habár kicsit darabos célravezetőbb kézzel eldolgozni a kéz melegétől eldolgozhatóbb lesz.  Az előzővel együtt ez is fénylik így kihagyhatatlan lépés az alapos púderezés. A tartóssága is egészen jó, púderrel délutánig jól bírja.  Régóta megvan, talán tavaly tavasszal vehettem pedig kisebb kihagyásokkal de használtam. A sűrűsége miatt nagyon kevés kell belőle és az is elegendő ha a kényes területeken oszlatunk el belőle, szóval gazdaságosabb bármelyik másiknál. 50ml kiszerelésével a legnagyobb a drogériák polcain 1000ft körüli árával jó vásárt csinálhatunk ha az arcbőrünk nem a porcelán fehér kategóriába tartozik.

Másodszor vettem meg a Garnier olajmentes bb krémet, sok helyen olvastam elrettentő sztorikat hogy ettől a bb-től pattanások és egyéb képződmények jöttek elő többek arcán akár  egyetlen használat után is. Szerencsére én semmi ilyet nem tapasztaltam bár annak ellenére hogy zsíros és vegyes bőrre szánt termékről van szó meglepően zsíros érzetet nyújt még az én eredendően száraz/vízhiányos arcomon is. Így nézve nem csodálom, ha a zsíros bőrön pattanásokat okoz. Ebből is a  világos árnyalat van meg és ez végre tényleg az(!) Egészen világos bőrre is jó lehet. Az illata kicsit erős és ennek az adagolója sem a kedvencem, rengeteg felesleges termék folyik szerte szét a kézfejemen. Rendkívül híg állagú, sietősen kell felvinni mert elfolyik. Fedése nem kiemelkedő - de bb krémek esetén ez nem is lehet elvárás - egységes bőrképet ad, hidratál de  ennél érzem legkevésbé hogy "lélegezne a bőröm". Nem azt mondom hogy eltömíti a pórusaimat de valahogy érzem hogy rajtam van, míg a másik kettőnél ilyet nem tapasztaltam pedig sokszor használom ezt valamelyik másikkal kombinálva és akkor sem érzem. 40ml kiszerelés 1600ft körüli áron kapható eltekintve az adagolótól hacsak a csomagolást nézem ennél a legjobb a design.


Hamarosan mindhárom elfogy ezért tegnap beszereztem egy arctónus javító színezett hidratálót shea vajjal, E-vitaminnal és mandulaolajjal. Ígéretesnek tűnik, nemsokára neki állok tesztelni kíváncsi leszek mit tud. Annyi biztos hogy nem érdemes nagy elvárásokat támasztani egyetlen bb krémmel szemben se. Ezek csak némi színezett hidratálók (jobb esetben, ha valóban hidratálnak valamicskét) pigmentfoltok, hegek eltüntetésére alkalmatlanok pláne pattanások vagy egyéb bőrhibákra. Némi egységesítésre, pirosság halványítására beválthat de aki ennél többre vágyik az maradjon meg az könnyedebb textúrájú alapozóknál és ne várjanak többet ezektől a termékektől mert nem arra lettek kitalálva.

Nektek mi a véleményetek az itthon kapható és a koreai bb krémekről? 
Ezek közül melyiket próbáltátok?

You Might Also Like

5 hozzászólás

  1. A Maxfactor CC krémét próbáltad már ? Én nyáron szinte csak azt használom :) Mert a BB krémek tesztek alapján sosem nyűgöztek le sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem próbáltam még CC krémet, őszintén szólva én a CC-kel vagyok úgy hogy egyik márka ilyen típusú terméke sem keltette fel az érdeklődésem. Talán egyszer majd teszek egy próbát de sok különbség nem hiszem hogy van közöttük vagy igen?!

      Törlés
  2. Én az olajmentes Garniert használom és nagyon szeretem, nekem ennél nagyobb fedés nem is kell szerencsére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is bevált bár azt tényleg nem értem hogy lehet olajmentesként árulni mikor én konkrétan érzem benne és az arcom is "ragyogóbb" tőle főleg így nyáron :D Mondjuk engem nem zavar mert púderrel tökéletes és nem is fénylik át de akkor is. Szerintem zsírosabb bőrön ez nagyon zavaró lehet... Én azt szeretem benne hogy egy kis korrektorral használva nagyon szépen elfedi a pirosságot az orrom körül, nálam egészen sokáig kitart még így is hogy sok termék megy kárba alkalmanként.

      Törlés
  3. Az olajmentes Garniert használom, megvan 2 árnyalat is belőle s a megfelelő árnyalat számomra igazából a kettő keveréke. Kicsi rossznak tartom, hogy ilyen kevés árnyalat körül választhatunk.

    Mostanában egyébként inkább csak sima szinezett hidratálót használok, az is annyira leolvad így nyáron az arcomról, mint a BB krém... :/

    VálaszTörlés

Facebook