Neszesszer frissítés

szeptember 16, 2014


Három, a hétköznapokon is szuper jól kihasználható sminkszerre tettem szert a napokban a Catrice végső kiárusításnak köszönhetően alig több mint 1000ft-ot fizettem értük. Kettő közülük ezentúl állandó tagja lesz a neszesszeremnek az már biztos.




Elsőnek itt ez a matt, durván pigmentált About Eye Colour szemhéjpúder, épphogy végig húzom az ujjam rajta és nézzétek mennyire erőteljes egyetlen vékony rétegben is! Matt finish ellenére egyáltalán nem porzik, nem "gyűrődik" és nem ül meg a ráncokban inkább csak úgy eltűnik mint csomókban összegyűlik. A színkód az 500 Hip Hop On The Tree Top nevet viseli. Már-már szürkébe hajló (piszkos)zöld árnyalat, legalább is annak hittem de a swatch-ok láttán elbizonytalanodtam hogy talán nem is zöldről van szó...Néhányan szürkés feketének titulálják de én akkor is inkább zöldnek látom. Satírozásra, mélyítésre ideális egy hétköznapi smink részeként, de egy füstös parti sminkhez még ütősebb. Tartóssága nem kiemelkedő:  alappal4-6 órát bír kopás nélkül, alap nélkül néhány óra elteltével látványosan megkopik, nagy kár érte de a szín és a pigmentáltság kárpótol.


A reggelek (egyik) sztárja néhány napja a Pure Shine ajakbalzsam ami nekem a 70 I don't Red it árnyalatban van meg. A képen rózsásnak tűnik, ajkakon sokkal inkább pirosas. Ajakbalzsam lévén nem igazán pigmentált, teljes árát SOHA nem adnám érte.  Nem szárít épp ellenkezőleg, valóban balzsam jellegű és mintha tényleg ápolná is az ajkakat. Egyetlen gondom csak hogy nem tartós, egyenletes kopik ugyan de túl hamar. Napjában (sőt akár óránként is) többször újrakenem. Süti illatú, íztelen és  félkemény állagú termék. Még nem tört le a hegye, de fel vagyok rá készülve az eddig olvasott vélemények alapján. 
A korábban tesztelt Manhattan rúzsceruzával felesleges is lenne összehasonlítani, ég és föld a különbség; előbbi valóban és tartósan színez míg ez a változat csupán enyhe fényt ad az ajkaknak mégis valamiért belopta magát a neszesszerembe.
.


Álmos reggeleim  abszolút favoritja lett a harmadik kiárusított Catrice termék, - ami egyébként az állandó szortiment része - a Made to Stay highlighter ceruza 020 eye want' színkóddal. Az Essence big bright eyes jumboval érdemes összehasonlítani: annál krémesebb, extrább textúráról van itt szó kérem szépen! Sokkal tartósabb,  annyira hogy vízvonalról konkrétan az esti lemosásnál is alig tudtam eltüntetni. Arany fényű de hétköznapra még simán bevállalható a szemöldökcsont alatt, szemzugban de ha rám hallgattok vízvonalon is kipróbáljátok. Kézzel könnyebb dolgozni vele, minden szempontból hibátlan ceruza. Mellette szól még a csavaros megoldás is amivel még praktikusabb a ceruzához képest.











Próbáltátok valamelyik terméket?

You Might Also Like

6 hozzászólás

  1. Tetszik a cím, találó :)
    Szuper dolgokat vettél, a highlighter és az ajakceruza a kedvencem, de ez a szemhéjpúder sem semmi! :)
    Hanyagoltam a Catrice-t egy jó ideig, de a minap megtört a jég, remélem bejön majd a termék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy-két mellényúlás (pl. az új crashed crystasl lakkok) de alapvetően ár-érték arányban a Catrice márka egészen jó!! Az én kedvencem is a highlighter :)

      Törlés
  2. Szerintem is igen ötletes lett a bejegyzés címe! :)
    A szemhéjpúder színe ugyan távol áll tőlem, de a pigmentáltsága figyelemreméltó!
    A highlighterről és az ajakceruzáról lecsúsztam, de most egy picit sajnálom, tetszik mindkettő. Az ajakceruzából két színem van, a mályvaszínű változatot lassan el is használom, nekem nagyon bevált, bár tény, hogy inkább a visszafogott fényt szeretem csupán az ajkaimon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem biztos, hogy lecsúsztál róluk. Az itteni Rossmann-ban már 3 héttel ezelőtt sem volt a kiárusított Catrice termékekből, egy másik üzletben viszont még bőven volt a highlighterből. Hátha "összefutsz" eggyel!! :D

      Törlés
  3. Az én ajakbalzsamom - igaz más árnyalat - de pigmentál! :o Bár a hegye már letört. *pacsi* :D
    A highlighter ceruza pedig nekem is kedvenc, utazáshoz is sokkal praktikusabb a highlighter púderekhez képest.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálok óvatos lenni az ajakszínezővel mert olvastam hogy sokaknál letört belőle.
      A kiemelő hihetetlen tartós, a kézfejemről se tudtam ledörzsölni :)))

      Törlés

Facebook