TESZT │Yves Rocher kézápoló elixír

szeptember 29, 2014




Hétindító bejegyzésnek egy tesztel jöttem, górcső alá ezúttal az  Yves Rocher újdonsága, az  Elixir exfollant végétal - Beaufé des Mains  névre hallgató kézápoló elixír került. A jelenlegi kínálatból ez volt az egyetlen  ami felkeltette az érdeklődésem, a kezeimre most amúgy is ráfér egy kis ápolás mert rettentően száraz és hámlik. Köszönhetően tisztítószernek ami elég ronda kiütéseket okozott rajta jó néhány héttel ezelőtt. A hámosodás már a gyógyulás utolsó fázisa (remélem) és hogy az apró bőrdarabkákat eltávolítsam még inkább úgy éreztem hogy ki kell próbáljam ezt a terméket.



Külcsín: Átlagos kézkrémekhez hasonlóan ez is tubusos kiszerelés. Az áttetsző csomagolás 75ml terméket tartalmaz amihez hagyományos adagolófejen keresztül juthatunk. A kupak jól záródik ami nem hátrány, mert fejjel lefelé tárolva bizony a kupak belsejében néhány csepp akaratlanul is kifolyik a tubusból, emiatt felnyitáskor számolni kell némi felesleggel.





Illat/állag/hatékonyság:

"Puha és ellenállhatatlan kezek. A növényi eredetű bőrradír részecskéknek köszönhetően kezén leradírozza az elhalt bőrrétegeket és azonnal táplálja bőrét, mely egy perc alatt visszanyeri szépségét és ragyogását. Használja száraz kézen, masszírozza be majd öblítse le langyos víz alatt. Hetente 1 vagy 2 alkalommal ismételje meg. Ne használja arcbőrre és sérült vagy irritált bőrfelületre. (..) Több mint 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Parabén-és ásványi olaj mentes  "


Az összetevők közt árnika kivonat, epermag, barackmag zúzalékok illetve repceolaj található amit a márka védjegyévé vált francia biogazdálkodásokban termesztenek.  Az illata ettől függetlenül jellegtelen, gyanítom az illat amit talán érezni lehet az árnika lenne de nem mernék rá megesküdni. Ezenkívül még a ledarált barackmagot érezni  elenyészően.
Áttetsző zselés állaga és a benne lévő apró szemcsék kíméletesen de mégis hatékonyan távolítják el a bőrdarabkákat pedig a nemrégiben szerzett és körömvirág krémmel hámosított sebeimnek köszönhetően most nagyon sok elhalt bőrdarabkával kell felvennie a harcot. A csomagolás külön felhívja a figyelmet, hogy ne használjuk sérült bőrön, én viszont kifejezetten emiatt vásároltam és mivel nem csíp, nem irritál én továbbra is így használom. Egészen hatékony, a kiszáradt és  elhalt bőrréteg körülbelül 60%-át képes eltávolítani.



A képen láthatjátok az apró zúzalékokat amik a közepesen erős radírozó hatásért felelősek. Én mindig azonnal le is mosom így egyáltalán nem érzem hogy ápolná vagy táplálná a bőröm, de amilyen ramaty állapotban van most nem hiszem hogy sokat segíthetne. Ahhoz nekem most zsírosabb kézkrémekre van szükségem. Természetesen olajos érzetű de egyáltalán nem ragad és nem is szívódik be a bőrbe. 3-4 percnél tovább ugyan nem szoktam magamon hagyni, ezalatt az idő alatt viszont folyamatosan masszírozom, dörzsölöm a nagyobb hatékonyságért aztán egyszerűen lemosom. Két-három naponta ismétlem, de a napi szintű dörzsölés sem okozhat gondot annyira kíméletes és természetes hámlasztó.



Ár-érték: A radírozó elixír  újdonságként 790ft-ért kapható szeptembertől az Yves Rocher üzletekben és a webshopban. Nem egy nélkülözhetetlen termék,  arc-,vagy testradírral is ilyesmi végeredményt jósolnék.  Annak akinek fontos a parabén és egyéb káros anyagoktól mentes bio összetevőlista megér(het)i az árát.
Vegyes érzéseim vannak vele  kapcsolatban: kicsit pénzkidobásnak érzem, mert egy házi készítésű olívaolaj-himalaya só/cukor egyvelegével valószínűleg ugyanilyen hatás érhető el. Ápoló hatását  sem érzem és az illata sem kiemelkedő. Nem mondom hogy mindenképp ki kell próbálnotok maximum ha nem tudjátok mire költsétek a pénzeteket :)

Pontszámok:
Csomagolás:5/4
Hatékonyság:5/4
Ár-érték: 5/2
Összpontszám: 15/10



Mi a véleményetek? Egyáltalán szoktátok a kezeiteket radírozni?

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook