TESZT │ Himalaya Herbals Neem arclemosó gél

december 11, 2014





Épp itt az ideje hogy bemutassam azt az  arclemosót amit ősz eleje óta használok és amit már az  első alkalommal megszerettem, a  Himalaya Herbals Neem arclemosót amiről  - így hogy lassan a végéhez közeledek nemcsak a terméknek hanem az évnek is  - elmondhatom hogy nálam 2014-es év legjobb arctisztítójává nőtte ki magát. 


 


Külcsín: Praktikus 150ml-s kiszerelésű csomagolás, könnyű kinyerni belőle az szükséges mennyiséget és egyenlőre úgy tűnik hogy az utolsó "cseppeket" is sikerül majd kisajtolni belőle.  


Illat/állag/hatékonyság: Kiábrándító számomra ha egy arcra való termékben túlárad a parfüm különösen ha arckrémről van szó de az arctisztítók közül is igyekszem a legkevésbé illatosat választani. Éppen ezért kihagyhatatlan hogy ne szagoljam meg a kiválasztott terméket még az üzletben. Na ez a termék éppen hogy rácáfol minderre, de sebaj!
Elsőre meglepett az intenzív leginkább citrusos gyógynövényre emlékeztető illat amibe azért befigyel némi parfümillat is mégsem zavaró az összhatás.
Az állaga nagyon furcsa, emlékeztek a Flubber című filmre? Olyasmi ragacsos izéként tudnám definiálni: tömör és rugalmas egyben,  ráadásul még zöld is :) Vizes bőrrel érintkezve kellemesen felhabzik és jól kenhető. 
Arclemosók közül egyébként is a gél állagot preferálom, sokkal hatásosabbnak érzem őket az arctejeknél vagy a víz bázisú társaiknál de ennyire masszív zselével még nem találkoztam. Kicsit bizarr, inkább nem mondom mire hasonlít...

A hivatalos leírás szerint:
Szappanmentes arclemosó gél mindennapos  használatra a tiszta és problémamentes bőrért. Megtisztítja bőrét a felesleges faggyútól és a szennyeződésektől, anélkül hogy kiszárítaná. A nim növény a kurkumával együtt hatékony az akné és pattanások ápolásában. Így bőre felfrissül, puha, tiszta lesz és problémamentessé válhat. 


Normál és zsíros bőrre való termék lévén számítottam rá hogy hosszútávon esetleg szárítani fogja a bőröm és a KM vélemények is erre utaltak. Meglepő mód három hónap használat után a fagyos hidegek beköszöntével sem érzem hogy picit is szárítana pedig az én arcbőrömre a legkevésbé sem zsíros ergo ha az összetevők kicsit is szárítanak akkor az én bőröm azt egyből jelezné.

Leggyakrabban este használom de fáradtabb reggeleken is - amikor a hideg vizes arcmosás nem élénkít kellőképp - ehhez nyúlok elsőként. Hidratáló arckrémet is csak néhány hete használok és azt is csak megelőzésképp szóval még azt sem mondhatom hogy kompenzálásként szükségem van hidratálóra emellett az arctisztító mellett.

Szeretem hogy abszolút tiszta érzést nyújt akár úgy is hogy nem használok sminklemosót, mert hogy ez most nálam a módi. Valószínűleg erősebb sminknél önmagában nem lenne elég de a mostani minimál sminkjeim (alapozó+szempillaspirál) eltávolítására elégnek érzem ezt és egy hetente kétszer egy radírozást.
Pattanások egyébként sem jellemzőek rám így a neem növény és a kurkuma aknék és pattanások vélelmezett áldásos hatásáról ne engem kérdezzetek!


Hogy a piszkos anyagiak se maradjanak el: a termék ára 900-1200ft körül amiért cserébe átlagos mennyiséget kapunk viszont az állagnak köszönhetően szerintem kevesebb kell belőle mint egyéb lemosókból.
A Rossmann-ban nagyjából három hetente akciósak a Himalaya termékek, szerintem bőven megéri az árát mert ahogy említettem is lassan 3 hónapja használom akkora mennyiségben mint a képen és még mindig lehet benne kb. 5-6 alkalomra elegendő szóval  szuper gazdaságos formula.


Pontszámok:
Csomagolás:5/5

Hatékonyság:5/5

Ár-érték: 5/5

Összpontszám: 15/15

Próbáltátok már? 
Nektek milyen állagú arctisztító vált be?

You Might Also Like

3 hozzászólás

  1. A Himalaya termékeket ideje azt hiszem kipróbálnom. Oriflames géles lemosót használok én is, de az szárít. :(

    VálaszTörlés
  2. Én a neem maszkjukat nagyon imádom, így mindig szemezek ezzel a termékkel. Most viszont a dr. Organic teafás arclemosóját használom, ami nagyon bevált. :)

    VálaszTörlés
  3. Én még a neem maszkot nem próbáltam de nagyon kiváncsi vagyok rá mit tud kezdeni majd az én bőrömmel

    VálaszTörlés

Facebook