Hogy mi van a táskámban? - Megmutatom

február 24, 2015


Frissített táskás bejegyzéssel készültem mára, mert bár elméletileg nem változott sokat a táskám tartalma továbbra is igyekszem csak a legszükségesebbekre korlátozni a naponta cipelt holmijaimat de a termékek nagy része - főleg a sminkcuccok -  lecseréltem az egy évvel ezelőtti táskamutogatás óta  óta és a rendszerezésem is sokkal átláthatóbb lett. 

Az első említésre méltó dolog maga a táska ami az év első szenzációsan jó vétele volt ennek az évnek. Egyszerű fazon de a narancsba hajló barna árnyalata  miatt mégse olyan unalmas. Amúgy a szín miatt kicsit vacilláltam rajta, de az ára olyan csábító volt hogy végül hagytam magam rábeszélni. Mellesleg az első táska amit vállpánttal is kényelmes viselni. Emellett a mérete is egyedi a többi táskámhoz képest mindenképp; nem egy hobo méret és nem is az a fajta amibe a pénztárcán és kulcsokon kívül más nem is fér el. Meglepő mennyi mindent elnyel ez a kis egyterű. 

Egy átlag, dolgos hétköznap kellékeit láthatjátok,  ebben most nincsenek speckó tárgyak. És hogy mit miért hordok magammal is megtaláljátok a választ :)


 Alap, hogy az esernyő-szemüveg-kulcs hármasnak a legapróbb táskámba is be kell férnie.  Az esernyőt amolyan megelőzésképp hordom, tudniillik ha egyszer is otthon marad ziher, hogy aznap bőrig ázom. 

A bevásárlószatyrot is szeretek magamnál tartani ez itt épp nem a legpraktikusabb darab mert indokolatlanul kevés dolog fér bele és a hosszú füle miatt nem is kényelmes de kis helyet foglal amellett smucig vagyok bevásárlásonként újabb és újabb szatyrokért pénzt adni meg persze környezettudatos is.


Krémekkel és napszemüveggel is igyekszem elejét venni az idő előtti ráncok és szarkalábak kialakulásának ezért fontos hogy mindig nálam legyen a napszemüvegem. Semmi flanc, egy olcsó változat ami télen-nyáron velem van.

Természetesen kulcsokat is cipelek, nincs sok de majdnem mind egyforma ezért néha napján újrafestem őket hogy meg tudjam különböztetni. Amiért különleges azok a rajta lévő kulcstartók, mindet valaki olyantól kaptam aki fontos nekem.

 Szintén mindig van nálam nedves törlőkendő, zsepi, parfümszóró és kézkrém és  bónuszként egy eukaliptuszos bedörzsölő balzsam most hogy engem is betalált a nátha  de ezek nélkül is  bátran elindulnék otthonról. A nedves kendő jószolgálatot tesz nyilvános mosdókban ahol vízen kívül se szappan se kézszárító nincsen.

Szerencsésnek mondhatom magam mert pollenallergiám nincs helyette a  kutya-,és macskaszőrt nem tolerálja megfelelően a szervezetem de  ez talán  egy fokkal jobb mert csak a négylábúakat kell elkerülnöm nem pedig a friss levegőt. Viszonylag ritkán van szükségem zsepire, páromnak annál inkább ezért általában a neki szánt tartalékokat is  az én táskámban tartjuk. 

A kézkrém nem éppen táskabarát változat és igazából a munkahelyemen használom legtöbbet mert olyan szuper gyorsan beszívódik hogy napjában többször is kenegethetem vele a kezem az irodában. Hétvégente haza hozom, mondván majd biztos itthon is lesz hozzá kedvem de persze rendre mindig elfelejtem. 

A parfümszóró egy olyan találmány amit ha nem tarthatnék a táskában bizony nehezen viselnék. Persze ha reggel  tartósabb parfümöt használok napközben nincs rá szükség de gyengébb illatoknál van hogy már délelőtt is újrafújom. Nálam meghatározó ha új emberekkel ismerkedem meg, hogy milyen illata van annak akivel először találkozom éppen ezért én is odafigyelek rá hogy jó benyomást keltsek.


A táskám "office" részlege igényli a legnagyobb koncentrációt, legszívesebben három jegyzetfüzettel, féltucat írószerrel tömném ki a táskámat de próbálom féken tartani magam. Teljesen felesleges de most is négy toll van nálam mert mi van ha pont akkor fogy ki ha kellene de legalább határidőnaplóból csak egy van. Ami amúgy az összes közül a legcukibb ezekkel rókákkal a tetején.

Nem csüngők egész nap a telefonon és azt se mondom hogy kétségbeesnék ha mobil nélkül kellene kilépnem a nagyvilágba mégis mindenhová magammal viszem de inkább csak megszokásból és kényelemből.  A füles véletlenszerű, csak ha tömegközlekedem van nálam, az ismeretlen pletykás idős nénik és a   rosszkedv leghatékonyabb ellenszere. 

Természetesen a pénztárca is itt van, hogy legyen hol tartanom a töménytelen mennyiségű hűségkártyát, kupont, befizetést igazoló szelvényt, bankkártyát és némi aprót az automatás kávéhoz.



 A neszesszerem változott a legtöbbet a múltkorihoz képest. Ez a hét sminktermék amit látok magamhoz képest rengeteg a korábbiakhoz képest. Anno volt egy szájfény és esetleg egy korrektor de ennyi. Ehhez képest most két korrektor, két szájra való, spirál és szemceruza és még egy krémes bronzosító is. Ha reggel későn kelek van hogy otthon csak az alapozásra jut idő és a smink többi részét a munkahelyen kényszerülők befejezni ilyenkor jön jól ez a kis túlélőcsomag egy nomakeup sminkhez.



Egy kisebb patikát is magammal cipelek nap mint nap. Főleg Advilt mert az utóbbi néhány évben egyre gyakrabban üt ki a melegfront, de van nálam köhögéscsillapító, torokfertőtlenítő, sebtapasz és hullámcsat is. 
A látásomat a kontaktlencsémnek köszönhetem amit reggel ugyan otthon beteszek de az orvos annak idején a lelkemre kötötte hogy mindig legyen nálam a tok és egy kis tisztító lötyi ha napközben szükség lenne rá. Még sosem kellett, de biztosra megyek inkább legyen nálam.

Én csak hálakőnek hívom ezt kis kavicsot amit apával találtunk pár évvel ezelőtt egymásnak. Ő azóta már nem lehet velünk ezért ez egy egyszerű hálakőnél számomra sokkal de sokkal többet jelent.
Aki olvasta a Titok című könyvet az tudja mire való, aki nem olvasta vagy látta a filmet az mindenképp tegye meg!


És Ti mit cipeltek?





You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook