10 week beauty challenge │5 tips

április 12, 2015





1. Ápolt kezek 

A második dolog amit szemügyre veszek egy pasin az a keze, épp ezért tartom fontosnak a saját kezem ápolását napi szinten. Semmi különleges csak kézkrém és alkalomadtán a YR kézápoló elixírjével igyekszem hidratáltan és puhán tartani ami télvíz idején nagy kihívás nálam. Ezért tartok az ágy mellett és az irodában is egy-egy gyorsan beszívódó kézkrémet és ha lustaságból inkább kihagynám az esti rutinból elrettentő példaként mindig Jennifer Aniston jut az eszembe. Olyan jól tartja magát a csaj, de a kezei borzalmasak :S


 2. Hideg zuhany a fényes hajért
Télen nehezen veszem rá magam, hogy hideg vízzel öblítsem le a hajbalzsamot vagy pakolást mert félek hogy megfázik a hajam de a jó idő beálltával egyre hidegebb/langyosabb vízzel igyekszem öblíteni. Azt vettem észre ugyanis hogy ezzel a praktikával sokkal fényesebb a hajam és ami még fontosabb számomra, sokkal könnyebben kezelhető a hajam. Hiszen így a hajmaszkok és pakolások áldásos összetevői sokkal inkább a haj belső rétegeiben maradnak.
 


3. Szempillaspirál újratöltve 

 Még csak egy szempillaspirálon teszteltem a trükköt amikor a beszáradt - vagy legalább is jócskán összecsomósodott - szempillaspirálba egy kevéske testápolót kevertem és ha nem is olyan lett mint újkorában néhány használat erejéig újra használható állagúvá vált a benne lévő festék.  Nem tudom minden spirálnál használ e ez a trükk és a testápoló miatt még inkább figyelni kell arra hogy ne dörzsöljük bele a szemünkbe de végül is bevált úgy hogy legközelebb is teszek egy próbát.


4. Gyors segítség pattanás ellen 
A leggyorsabb megoldás ha reggel a tükörbe nézve egy pattanással találom szembe magam ha szemcseppel próbálom orvosolni a problémát. Tűzoltásra éppen megteszi. A szemcsepp érösszehúzó tulajdonsága segít a pirosság csökkentésében, rá egy kis korrektor és volt nincs égőn vöröslő pattanás.  


5. Olívaolaj-kúra az erős körmökért

 Az olívaolaj körmökre gyakorolt áldásos hatásáról sokat és sok helyen olvastam de a kipróbálására és rendszeres használatára csak most szántam rá magam. Egy kiürült lakkszárító spray flakonját fogtam be erre a célra és amikor csak eszembe jut (festett körmökre is) fújok a körmeimre aztán jól belemasszírozom a körömágybőrbe is az olajat. Két hete használom de az eredmény már most is szembetűnő: erősebb, kevésbé törik és az ilyenkor tavasszal jellemző lemezesedés ellen is hatásosnak tűnik.

A kihívás korábbi állomásai:


You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook