Pipere kánikula idején

július 22, 2015

Mióta berobbant a 30 fok körüli hőmérséklet és a szikrázó napsütés azóta azt vettem észre, hogy hétről-hétre kevesebb termékhez volt/van kedvem nyúlni. Az 5 percnél több időt igénylő sminkeket abszolút elhagytam - kiküszöbölve a reggeli "semmire nincs időm" életérzést. Ilyen dög melegben meg pláne nincs kedvem sok időt tölteni ezzel, mire beérek munkába már úgyis "megrogyna" a sminkem akkor meg minek is?! Ezt fokozza még az irodában legutóbb mért 33 fok is, szóval a most bemutatott termékek közül más egyéb szóba sem jöhet az elmúlt hetekben.

Így esett, hogy rendszeresen használt szépség-,és testápolási termékeim listája az elmúlt hetekben a tízes szám alá szelídült. Nagyjából a képen látható termékekre de vannak köztük változó termékek (körömlakk, szemceruza) amik nem állandó tagjai egy tikkasztó nyári napoknak.



Kezdjük az arctisztítással, ami ilyenkor nyáron talán még fontosabb mint bármely más évszakban! Sminkeltávolításra pár hete a La Roche-Posay micellás oldatát használom bár ha őszinte akarok lenni egyenlőre nem érzek különbséget hasonló drogériás változatokhoz képest. 
Tusolás vagy nyáresti jeges kádfürdőzés közben, általában hetente de így 35 fok felett mostanában akár 2 naponta is szükségét érzem a Himalaya Herbals Neem maszk bevetésének. Szinte érzem ahogy magába szívja a pórusokból a zsírokat és szennyeződéseket. Plusz aberrált mód azt is élvezem, ahogy az iszapos trutyi kinézetű anyagot felkenve az orrom körül láthatóvá válnak a pórusok és az undi mitesszerek és ami után érezhetően könnyebb őket eltávolítani, sőt. Szent meggyőződésem hogy maguktól is eltűnnek a pakolás használata után.  Nekem még az illata is tetszik!

Ez az esti rutin. Reggelente hideg vizes arcpaskolás után - és sokszor a smink befejeztével is - valamilyen arcpermetet használok. Most épp a LRP termálvizét, de eddig jól elvoltam a Balea hasonló termékével is. Sajnos már látom, hogy ha elfogy az utazós LRP vizem kénytelenek leszek beruházni egy teljes kiszerelésűbe is, annyira rászoktattam magam a luxusra. Megmagyarázhatatlan hogy miért, de sokkal üdébbnek, energikusabbnak érzem az arcbőrömet  ha ezzel fújkálom pedig eddig biztosra vettem, hogy mind ugyanazt tudja.




Lady Speed Stick zselés állagú izzadásgátlójával olyan "se veled se nélküled" a  kapcsolatom: izzadásgátló hatása 10/10, tényleg meggátolja az izzadást és a kellemetlen szagok kialakulását és ezért imádom! A bosszantó foltok/fehér csíkok miatt viszont amit a ruháimon hagy,  - és amitől minden reggel az idegbaj kerülget - ki nem állhatom! Képtelen vagyok fehér csíkok nélkül felöltözködni ha ezt használom, még akkor sem ha előbb öltözöm fel és csak utána kenem be vele magam. Én vagyok ilyen béna, vagy ez mással is elő szokott fordulni?? Nyugtassatok meg, légyszi!! :)

Eddig is csak könnyed bb-ket haszáltam, de mióta ilyen nagy a forróság reggelente már a bb krémmel sem töltök időt csupán a Rimmel Match Perfection 2in1 korrektorából viszek fel a szem alatti területre az homlokom és az orr környékére és kész is. Nem lesz hibátlan arcbőröm tőle de őszintén szólva kinek van ekkora hőségben hisz úgy is minden leolvad?! Meglepően sok van a tubusban, pedig egy Essence hasonló korrektor annak idején 2 hétig sem bírta ezzel viszont hónapok óta dolgozom és még mindig van benne. Teljesen megérte az árát!

A kék Essence Show your feet  körömlakkról egy következő bejegyzésben lesz szó bővebben, itt csak annyit róla hogy gyönyörű tenger kék színe miatt és kiemelkedő tartóssága miatt hetek óta ez van a lábaimon.






Egyetlen termék van amiből nem engedek még akkor sem ha a 40 fok felé közelít a hőmérő, ez pedig a Catrice Made to Stay kiemelő ceruzája (vagy amit ennél is jobban szeretek az Essence Big Bright eyes highlightere) A szemöldökcsontra viszek fel belőle miután egy vékony tusvonallal az Astor EyeArtist Kajal barna szemceruzával és az Essence Hazel me not! árnyalatú monoval leheletnyi festéket vittem fel a szemhéjamra.

Olykor-olykor ha színesebb szemsminkre vágyom  a Catrice narancsos korallos vagy a Maybelline  Expression kajal ceruzájával húzok egy vékony vonalat a szempillatőbe és ennyi. A Catrice egy matt, míg a Maybelline ceruza enyhe szatén finish-ű de egyaránt jól passzolnak egy szolidabb de színes sminkhez.

Ezen kívül már csak a Maybelline The False Volum Express black drama szempillaspirálját és egy élénkebb lilás tónusú Manhattan Intense Lip&Cheek rúzsceruzát használok és kész is a sietős kánikula sminkem. A rúzs sajnos nem túl tartós - és nem(csak) a melegnek köszönhető - de a valamennyire kárpótol emiatt.


Ti milyen termékekről nem mondanátok le a tartós hőség ellenére sem?






Ne feledjétek a FB-n futó nyereményjátékot sem, egészen augusztus 2-ig tudtok jelentkezni. Részletek itt vagy a blog facebook profilján!

You Might Also Like

8 hozzászólás

  1. Én abszolút nem sminkelem magam ilyenkor. Egyszer viseltem "sminket". Púderből és spirálból állt...testápolást is elhagytam. Tusolok egy nap többször mikor megtehetem.

    VálaszTörlés
  2. Én is mindig így járok a dezodorokkal, volt olyan pillanatom, amikor még a fekete ruhákra is használható deo fogta meg a felsőm és ezt csak már induláskor vettem észre.
    Sminkelés terén én is próbálok minél kevesebb terméket használni, de a bb krém, korrektor,púder,spirál,tus, szemöldökformázó kombót képtelen vagyok elhagyni.

    VálaszTörlés
  3. A dezodor ami sosem marad el :P én anno tinikoromban nagyon utáltam ezt a lady spedd akármit meg úgy általában a zselés deokat. Már több éve a favoritom a nivea pearl and shine és most a powder touch. Sminkben szempillaspirált nem hagyom ki mást nem is szoktam ilyenkor, kis púder és élénk szinű rúzs.:)

    VálaszTörlés
  4. Még így is, hogy "nem sok mindent" használsz, elég széles a repertoárod =)

    VálaszTörlés
  5. Smink terén az enyém leredukálódott korrektorra, púderre és szempillaspirálra :D De ez is bőven elég ilyenkor :D

    VálaszTörlés
  6. catrice camouflage korrektor marad hőség idejére is egy jó szempillaspiràllal együtt :)

    VálaszTörlés
  7. catrice camouflage korrektor marad hőség idejére is egy jó szempillaspiràllal együtt :)

    VálaszTörlés
  8. catrice camouflage korrektor marad hőség idejére is egy jó szempillaspiràllal együtt :)

    VálaszTörlés

Facebook