TESZT│Garnier Pure Active bb krém

november 23, 2015

Új bb krém után kutattam a JOY-napi forgatagban amikor is bevillant egy külföldi  blogposzt amiben a Garnier 5in1 Pure Active bb krémje került górcső alá. Mivel a Garnier legelső bb kréme, és később az olajmentes változat is bevált gondoltam nagy különbség nem lehet a pattanásos bőrre kifejlesztett változatban  sem habár nem az én bőrtípusomra találták ki. Alig 2 hete használom, de ennyi idő is elég volt a teszteléshez így a hetet egy termékteszttel indítom.






Külcsín│Nekem már a legelső, Miracle Skin Perfection bb-nél is sokkal jobban bejött a kerekded formavilág mint a karcsúsított fazon, igaz ez ennél a változatnál is. A színes felirat helyett sokkal minőségibb hatást keltett volna az egyszínűség, az egyszerűséget jobban kedvelem. Az olajmentes változat csavaros kupakban kapható az eredeti és a pure active viszont a jó öreg pattintós változat ami sokkal praktikusabb a reggeli készülődésben. Ez is 50 ml kiszerelésű, vegyes illetve zsíros bőrre kifejlesztve 5 bőrprobléma ellen veszi fel a kesztyűt. A többihez hasonlóan ez is  SPF 15  tartalmaz.
Az adagoló is jól működik, bár hajlamos túlfolyni így elég hamar maszatos lesz tőle a kupak belseje. Szintén 2 árnyalatban kapható, én mint mindig a legvilágosabbat választottam ami meglehetősen sötétnek látszik  kézfejre kenve de szerencsére az arcbőrhöz szépen illeszkedik.



Illat/állag/hatékonyság│Az illata még az elviselhető kategória de még mindig nem értem miért kell egy arcápolóba ennyi illatanyag?! A sűrű állagáért hálát adok, az olajmentes változat szörnyen híg állagával egyszerűen nem tudtam mit kezdeni habár színben sokkal jobban passzolt hozzám. Sokkal jobban kezelhető, kézzel és ecsettel is könnyű vele bánni. A tömörsége miatt egységesebb és gyenge közepes fedés látszatát nyújtja.
Koncentráltan tartalmaz szalicilsavat a pattanások ellen emellett ásványi pigmentekkel egységesíti a bőrt. Szó mi szó, nálam az első Miracle Skin Perfection  egységesítésre ezerszer jobban bevált. Az ígéret szerint: 

A bőr azonnal ragyogóbbnak, hidratáltabbnak és védettnek látszik. 
Csökkenti a pattanásokat megjelenését.
Csökkenti a mitesszerek megjelenését.
Csökkenti a pórusok méretét.
Mattít. 
A Bőr azonnal gyönyörűnek látszik.
A bőr frissnek és könnyűnek érződik. 
Az egységes bőrkép mellett fontos szempont még hogy csökkentse az orr körüli pórusaim méretét de az elmúlt 2 hétben egyenlőre ezen (még) nem segített. Száraz a bőröm, így a mattításra abszolút nincs szükségem, nem tudom mennyire válna be zsíros bőrön lévén hogy engem egyáltalán nem szárít. Nincs szükségem extra hidratálásra.








Ár-érték│A márka összes színezett hidratálója közül árban ez a legkedvezőbb, bár a különbség elenyésző. Összegezve a három különböző bőrtípusra kifejlesztett bb közül a kedvező tulajdonságokat és a hatékonyságot figyelembe véve  az általam felállított sorrend szerint a pure active  a középmezőnyben végezte, első helyen pedig a Miracle Skin Perfection első változata. Az olajmentes változat pedig a kezelhetetlen állaga és vizes hatása miatt csak utolsó lehet.


Csomagolás  │5/4
Hatékonyság │5/3
Ár-érték         │5/4
Összpontszám│15/11


You Might Also Like

2 hozzászólás

  1. Ne haragudj a kérdésért, de miért használsz egy olyan BB-t, ami nem a te bőrtípusodnak megfelelő? Ez a termék szalicilsavat tartalmaz. Nem félsz attól, hogy tönkreteszed a bőröd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nóri! Naná, hogy nem haragszom a kérdésért. Egyszerűen kíváncsivá tett az említett blogbejegyzés után, hogy milyen főleg a két másik Garnier termékhez képest. Ennyi. Tudom hogy szalicilsavat tartalmaz, ennek ellenére engem nem szárít és semmi rosszat nem tapasztalok. A kérdésedre a válasz: nem, nem félek.

      Törlés

Facebook