TESZT│ Syoss Színmegújító spray 2 festés közt

március 14, 2016

Sokféle hajfestékkel/színezővel kísérletezem és mostanában már az árnyalatokat is  bátrabban variálom. Legutóbb a Syoss  két újdonsága landolt a kosaramban ezek közül ma a  praktikus kiszerelésű színmegújító spray-ről lesz szó ami alapjaiban változtatta meg a márkához való hozzáállásom.
 



A Syoss márkával kapcsolatban vegyesek az érzéseim: a barna-vörös színválaszték éppen az én ízlésemnek való és a hagyományos hajfestékei valóban tartósak voltak a hajamon a sokadik hajmosás után is a maga élénk valójukban, csak hogy rendszerint a hajam minősége látta ennek kárát.  Az átlagosnál is kezelhetetlenebb, szárazabb és sprőd tapintású lett és csak hosszú hetek regeneráló pakolásai után állt vissza minden a régi kerékvágásba.


Nekem a meleg barnáknak kifejlesztett változat van meg kvázi a hozzám hasonlóan "alapvetően barna hajú némi vörössel spékelt"  hajszínű lányoknak való.  Az ára húzósnak tűnhet főleg ha az ember egy hagyományos hajfesték hatékonyságát várja tőle és itt szeretném nyomatékosítani hogy ez nem festék sem tartós hajszínező kérem szépen! Ez csak egy kis plusz két festés közt. Szerintem épp azt nyújtja ami ígér: felélénkíti kicsit az árnyalatot ráadásként puha és fényes lesz tőle a haj.  Se többet, se kevesebbet nem tud.

A kiszerelés végtelenül praktikus, a 75 ml habállagú festéket tartalmaz amit könnyű előcsalogatni akár úgy is hogy egyik kezünkben a tusolófej a másikban a flakon. Próbáltam közvetlen hajmosás után és törölköző száraz hajon. Utóbbival sokkal intenzívebb a hatás de mivel a lehető legkevesebb időt szánok a hajmosás körüli procetúrára így rendszerint marad az első változat.


Azonnal felfrissíti a színintenzitást és fényt a szalonfrissességű hajért két tartós hajfestés között.
Az első ősz hajszálak lágy takarására alkalmas, valamint beállítja az új hajszínt a haj teljes hosszán.





Az átlagos hatóidő 3 perc, én viszont minimum 6 percet adok neki minden harmadik hajmosás alkalmával, de nem ritka hogy míg kiolvasom a magazint addig fent hagyom (körülbelül 15 perc)  utána leöblítem és jöhet a szokásos kondicíonáló. Apropó felvitel! A hajtövekre koncentráltan viszek fel belőle alkalmanként -  körülbelül a képen látható mennyiség dupláját - 4 adagnyit az éppen hogy vállig érő hajamra amit a teljes hosszán eloszlatok és jól bemasszírozok. Kesztyű nem tartozék annak ellenére, hogy az első használatkor igencsak megfogta a tenyerem ettől volt egy kisebb pánikrohamom de megnyugtatok mindenkit, hogy egy alapos kézmosás eltűntet minden hajfestésre utaló nyomot!





 Abszolút hozza amit ígér,kicsit visszahozza a "frissen festett haj" érzését bár illata szinte semmi az én hajamon. Nemcsak a szín frissül fel kicsit hanem a hajam állaga is, puha és fényes lesz mint egy normál hajfestés után csak sokkal kevesebb idő alatt. Ad egy kis vöröses beütést amit anno hajfestékemtől is elvártam.

 



Hatása nagyjából a 2.  hajmosásig tart, lehetne tartósabb is de ez van. Amikor elkezdtem használni ( bő 1.5 hónappal ezelőtt) azt hittem max. 3 alkalomra lesz elég és úgy nézve a kb. 1600,- ft-os ár érte nem a legbarátságosabb. A csomagolás szerint is 6 alkalomra elegendő a mennyiség én azt mondom, minimum! Legalább ennyiszer használtam és még mindig van benne kb. 2 hajfestésre való mennyiség.  Biztosan újravásárolom, a Glamour napi kívánságlista egyik tétele, az fix.




Mi a véleményetek ezekről a színmegújító termékekről: pénzkidobás két festés közt  vagy praktikus "kis találmányok"?


You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook