Teszt│ Balea arctisztító olaj

február 13, 2017


Kicsit több mint egy hónap használat után azt hiszem elérkezett az idő, hogy egy megosztó szépségápolási termékről essen szó: a Balea arctisztító olajáról amiről annyi magasztaló és földbe tipró véleményt olvastam hogy úgy éreztem egy ennyire megosztó terméket nem lehet kihagyni. Még akkor sem ha  egy általam kevésbé kedvelt, olajos formulájú arctisztítóról van is szó. Lássuk mit ígér és hogyan teljesít a Dm saját márkás sminklemosója!




Praktikus pumpás kiszerelés 100 ml mennyiségű terméket rejt, melynek főösszetevője legnagyobb sajnálatomra a napraforgóolaj amire jó néhány használat után jöttem csak rá és eléggé letaglózott. Hiszen a csomagolás elején, a termékmegnevezés alatt megtévesztő mód az argán olaj szerepel, ebből kiindulva talán nem indokolatlanul remèltem, hogy ha nem is  teljes egèszèben de azért egy "éppencsakhogy" mennyiségnél több argán,- és nem ét- olajat tartamaz (!)  Emellett E vitamin  és többféle bőrpuhító és síkosító mesterséges olaj amit általában tanácsos nagy ívben elkerülni komedogén tulajdonságaik miatt. Ezért kifejezetten száraz bőrre ajánlom  mert zsíros bőrűeknél garantált a nem kívánt hatás!

Nincs illata, engem legalább is semmire se emlékeztet. Jellegtelen "olaj" illat leginkább,  de nem zavaró. A hígnál is hígabb állagú aminek köszönhetően egyszerűbb eloszlatni az arcbőrön. Egy hétköznapi nem vízálló smink eltávolításához általában 4-5 pumpányit használok - ami rengetegnek tűnhet - de kisebb mennyiséggel nem érzem olyan alaposnak a sminkeltávolítást.
Nagyon fontos betartani a használati utasítást: azaz hogy száraz bőrfelületre masszírozzuk be, ellenkező esetben a festéket ide-oda tologatjuk csak az arcunkon. Ez lehet az egyik ok amiért sokaknàl mumus ez a termék, a másik persze egyértelműen a pattanás gerjesztő hatása.
Próbáltam vattakorongra csepegtetve és úgy eloszlatni a száraz bőrön de a leghatékonyabb eredményt én a tenyeremmel bemasszírozott módszerrel értem el.


Kíméletesen távolítja el a bőrről a sminket, és szennyeződéseket. Különösen gyengéden ápolja és tisztítja a bőrt, nem hagy zsíros réteget maga után. Arcra, szemre és az ajkak tisztítására alkalmas. Parfümmentes. Vízálló sminkhez is használható. 

Világéletemben irtóztam az olajos állagú kozmetikumoktól, kiváltképp ha arcra való termékről volt szó. Ez a sminklemosó teljesen máshogy viselkedik mint az eddig kipróbált hasonló állagú termékek: szinte 100%-ban beszívódik, sokszor nincs is szükségem a lemosására. Nincs az a fullasztó érzés hogy légmentesen lezárja  alatta a bőröm. Ennek ellenére legtöbbször azért micellás vízzel még át szoktam törölni az arcom de csak azért hogy fogyjon :)

Ápoló vagy bármi egyéb jótékony hatást nem tapasztaltam de egy sminklemosó terméknek úgy gondolom ez nem is feladata. Azt viszont szeretem benne, hogy a szempilláimról sokkal gyengédebben mégis alaposan oldja le a festéket mint bármi más. Az egyetlen negatívum, hogy bármennyire is ügyelek a szemsmink eltávolításakor valahogy mindig kerül belőle a szemembe. Nem csíp vagy éget csak néhány percnyi homályos látással párosul.

Összességében nagyon hatékony és nem utolsó sorban gazdaságos sminklemosóról van szó. Alkalmanként 4-5 pumpányi mennyiség mellett is 1 hónap alatt alig fogyott belőle. Zsíros és problémás bőrre egyáltalán nem ajánlott, normál de legfőképpen száraz bőrű lányoknak azonban érdemes lehet kipróbálni. Véleményem szerint ha a termékleírásnak megfelelően, a smink eltávolítása után lemossuk az arcról - annak ellenére hogy tényleg nem hagy olajosságot maga után - komedogén képző tulajdonsága is kiküszöbölhető.
Ez a mennyiség számomra még legalább fél évre elegendő így nem tervezem újravásárolni de ha kicsit is felkeltette az érdeklődését valakinek ne sokáig gondolkodjon rajta, mert az a hír járja hogy kiárusítják!


Lelőhely│ dm drogéria
Teljes ára│ 1190,-Ft

You Might Also Like

0 hozzászólás

Facebook