Kedvencek│avagy 2014 felfedezetjei

január 09, 2015





2014 nagyon jó év volt, ezt már leszögeztem az karácsonyi ajándékok mutogatásakor. Most a kedvenceket és még inkább az év felfedezéseit szedtem össze egy csokorba. Visszanézve a tavalyi év blogbejegyzéseit túlnyomó részt teszteket olvashatott az aki az oldalra látogatott. 
A sminkek és outfit bejegyzések háttérbe szorultak de nem bánom. Termékteszteket írni,  tapasztalatokat megosztani  jobban szeretek  mint sminkeket kreálni és remélhetőleg sokan hasznát is vették eddig és ezután is a tesztelős bejegyzéseknek!


 2014-ben igazi illat-fan lettem, soha korábban nem volt ennyi parfümöm és ha már illatoknál tartunk az illatgyertyák is teljesen rabul ejtettek. A számtalan parfüm/natural spray közül a két legkedvesebbet választottam: az örökkedvenc  Christina Aguilera  Christina illata, évek óta használom, megunhatatlan (!) Eszméletlen tartós, kifinomult és extra nőies.Virágos-gyümölcsös illat, visszafogott közben meg igen is határozottan érezhető. Meghatározó jegyei a pézsma, szantálfa, jázmin.
A másik kedvenc illatom egy különleges üvegbe zárt Oriflame illat, egy szerelmi bájital a Love Potion. Biztos vagyok benne, hogy nem tartozik a legnépszerűbb illatok közé markáns, kissé talán émelyítő illatjegyei miatt. Nyáron szigorúan tilos (legalább is nálam szóban se jöhet)  Én magam se szeretem az ehhez hasonló édes parfümöket ebben viszont az édes fűszerek és keserű csokoládé találkozik és az valami mennyei. Az erőtejes illatorgiáért legfőképp a gyömbér, kakaóvirág és csokoládé illatjegyek felelősek.





 Meglepett de színes lakkok közül egyet sem tudtam az év kedvenc lakkjaként aposztrofálni. Amit színben szerettem az tartósságban nem volt kielégítő és fordítva. Így csupán két körömápolással kapcsolatos lakk került a kalapba.

Az új felfedezésemről decemberben már volt bejegyzés, az év utolsó két hónapjában nagyon rápörögtem a lakk szárítókra és két változatot is teszteltem. Az Essence nail art szárító szérumról itt találjátok az első benyomásos irományom.
Körömerősítőként az Essence Ultra strong nail hardener-t használom, a kezdeti távolság tartás után mára kihagyhatatlan lépés a körömfestési rutinomban. A körmeim alapjáraton gyorsan nőnek de annyira vékonyak és erőtlenek hogy képtelenség (volt) hosszú karmokat növesztenem.

 Egy szájfény - ami matt :) - és egy ajakbalzsam került még a kedvencek közé: Az essence xxxl longlasting matt ajakszínezőjéről tavaly év elején készült összehasonlító teszt a Lovely hasonló termékével együtt. Az is megérdemelné az "év kedvence" megtisztelő díjat de színben közelebb áll hozzám az essence rózsásabb árnyalata.
Szemre való termékek közül két kiemelőt kedveltem meg tavaly, a Rimmel Extra Super Lash  szempillaspirál pedig már 2013-ban is nyerő volt. Az egyik highlighter az Essence méltán népszerű ceruzája a big bright eye jumbo volt a legvilágosabb árnyalatban. Ahhoz képest milyen kis méretű és puha ceruzáról van szó egészen jól hegyezhető és még megvan a fele. Sokaknál olvastam hogy vízvonalban is tartós, nos nálam nem. Én szemöldökcsonton és szemzugban szeretem használni, ott viszont kellően tartós.
Catrice márkától is volt ám kedvencem: a made to stay kollekció kiemelője elsöprő sikert aratott. Az előző kiemelőhöz képest ez kicsit extrább, csillogóbb változat mégis szívesen viselem hétköznapokon. Szerepelt a blogon is itt.

Yves Rocher  2014-ben tavaszán váltak elérhetővé számomra, ugyanis ekkor "nyitotta meg kapuit" a márka a Szeged Árkádban is. Akkor tájt vettem meg  az első tusfürdőmet tőlük (ami egyébként a képen is látható brazil kávés változat)  és azóta odáig vagyok értük.Mindegyikért kivéve a gránátalmásért. Hogy mennyire arról bővebben a "tusfürdő ki mit tud" című bejegyzésben olvashattatok.


Nem volt nehéz kiválasztani arcra való sminktermékek közül a legjobbakat erre a területre nem sok terméket használok. Tavaly jó néhány alapozót, bb krémet és egyéb színezett hidratálót kipróbáltam de a nr.1. termékre csak nyár végén találtam rá. Az év egyik legnagyobb felfedezése a Stay Matte habállagú alapozó amiről részletes tesztet is olvashattatok már. Egészen erős a fedése még sincs maszkhatása és bár a száraz bőrre inkább folyékony(abb) alapozó illik nekem ez a habos állag nagyon bevált. Jól kenhető, kis mennyiség is elegendő. Csak klasszisokban tudok írni róla, a korábbi Max Factor Facefinity alapozót is túlszárnyalta. 

A megfelelő bronzosító kardinális kérdés nálam, talán még az alapozásnál is fontosabb. A 2014-es kedvencek közé a NYC  Smooth Skin bronzerét választottam de a korábbi Butterfly márka (teszt róla itt) is ugyanilyen jól teljesített. Ebben van tükör és több mint fél éves napi használat mellett még mindig nem látszik a pan alja. Ma a Lovely állványon találtam ugyan egy ígéretesnek tűnő utódot de arról majd egy "haul" bejegyzésben.
Arctisztító kategóriában a Himalaya Herbals Nim arctisztítója aratott sikert. Magát a márkát is 2014-ben fedeztem fel magamnak, a mindenes bőrápoló krémből szerintem én vettem a legtöbbet 2014-ben :D
Erről az arctisztítóról is olvashattatok  ebben a bejegyzésben. Nem ragozom, újravenném de valószínűleg előbb kipróbálom a többi a arctisztítót is tőlük.
A másik arctisztítóként bevált termék a Garnier Pure zsíros pattanásos bőrre kifejlesztett "hámlasztója". Biztosra veszem hogy ennek a radírozónak köszönhetem hogy a hideg idő beálltával sem kell hámló bőrdarabkákkal, száraz foltokkal bajlódnom. Elég hetente kétszer használnom. Hónapok óta használom és még csak most tartok a felénél.

Carmex (kizárólag a tégelyes) egy újabb felfedezés részemről 2014-ben. Extra puha, telt ajkakat varázsol, rúzs alá is tökéletes és pár napon belül eltünteti a legdurvább repedezéseket is szájról. Újabban a Blistex is csodaszámba megy nálunk,  de mivel a tavalyi év nagyrészt Carmex bűvöletben telt így egyértelmű hogy a kedvenc ajakápolónak is őt 'kellett' választanom.





You Might Also Like

3 hozzászólás

  1. szia! nekem is az első Yves Rocher tusim, a brazil kávés :D I-M-Á-D-OM. Úgy kaptam, véletlenül, egy ismerősöm kapta a munkahelyétől és pont ezt néztem ki a weboldalon, csak akkor nem volt elérhető. Így hatalmas nagy volt az öröm. Kávémániás vagyok, így nem csoda, hogy a legnagyobb kedvencem az összes eddigi tusim közül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ria!A legjobb benne, hogy viszonylag kevés is elég (lenne ha nem imádnám annyira) belőle a krémessége miatt. Itthon elhatározom hogy kipróbálok még több változatot de az üzletben mindig rájövök hogy ez a legfinomabb :)

      Törlés
    2. Igen, én is így vagyok vele :) Majd Pécsen meglátogatom az üzletüket, nővéremnek a cseresznyevirágos a kedvence :) ami nekem mondjuk nem tetszik, de majd a többit is megszaglászom :) szerintem megérik az árukat, mivel tényleg kevés is elég, főleg fürdőpamaccsal :)

      Törlés

Facebook